Natuurbeheer, Schaapskooi, Wolwinkel, Lamsvlees, Camping, Herberg, Vakantiehuizen en op steenworp afstand van de Eperheide en het Bovenste Bos

Camping

Natuurbeheer

Camping

Ontdek

kom ze mer 'ns tille

kom ze maar eens tellen

 

Foto's Schaapskooi Mergelland

Schaapskooi in de Media

Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren.

 

Schaapskooi Mergelland beheert tevens de kuddes op de Brunsummerheide en st. Pietersberg. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed.

 

Het kenniscentrum geeft informatie over natuurbeheer met schapen en krijgt regelmatig scholen, groepen en overheden op bezoek. Denk voor een bedrijfsuitje of familiefeestje eens aan een tocht over de kalkgraslandhellingen met herder Ger Lardinois.   Schaapskooi Mergelland kan het programma geheel aanpassen aan uw wensen.

 

Lammetjesdagen

LAMMETJESDAGEN AFGELAST!! Jaarlijks vanaf het eerste weekend in  januari t/m laatste weekend van maart staan de schapen op stal. Dan worden de lammetjes geboren! In deze maanden worden elke zaterdag en zondag Open Dagen gehouden. Dit jaar is dat van 4 januari tot 29 maartl.

Vooral voor kinderen zijn deze Lammetjesdagen erg leuk: zij kunnen de pasgeboren lammetjes aaien, zien hoe deze verzorgd worden en  met een beetje geluk een lammetjes geboren zien worden!

Wij zijn in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens het carnavalsweekend zijn we helaas gesloten! Entree volwassenen €3,- incl. koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar €1,- .

 

Schaapscheren

Jaarlijks in januari -als de schapen “op stal” komen en hun warme winterjas uit kan- worden de schapen geschoren. Dit gebeurt door een aantal internationale schaapscheerders. Kom kijken naar dit indrukwekkende schouwspel en zware werk. De precieze datum maken wij t.z.t. via deze website bekend.

Kijk maar eens rond in de schaapskooi, met Google Business View:

Schaapskooi Mergelland

Janine, Elies en Ger Lardinois

Julianastraat 41b

6285 AH Epen - Zuid Limburg

tel: +31(0)43 455 1650

info@schaapskooimergelland.nl

 

Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Voeg ons toe aan je G+ kring en blijf op de hoogte. Ook via Linkedin zijn we te volgen Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Twitter en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Youtube. Bekijk ons kanaal met vele filmpjes over  Schaapskooi Mergelland

nieuwsbrief aanvraag:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Gulpen-Wittem is het kloppend hart van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De omgeving staat bekend om haar schitterende landschap. De heuvels m Beleef op een onvergetelijke en indrukwekkende wijze waar én hoe Bokkenrijders samenkwamen, vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden.