Natuurbeheer, Schaapskooi, Wolwinkel, Lamsvlees, Camping, Herberg, Vakantiehuizen en op steenworp afstand van de Eperheide en het Bovenste Bos

Camping

Natuurbeheer

Camping

Ontdek

Op pad met de Herder door het Limburgse Heuvelland.

Vierhonderd Mergelland schapen steken hun koppen bij elkaar, gretig en gulzig grazend. Daartussen dartelen de lammetjes op de gronden van het Zuid Limburgse Epen. Daarboven op het heuvellandschap loopt de schaapsherder. Hij beheert en bewaakt met veel liefde zijn kudde.

 

Je gaat samen met de schaapsherder een paar uur op pad met zijn levende maaimachine. Met een knapzak voor de picknick gaan jullie op weg in de schitterende omgeving van de Schaapskooi Mergelland. Jullie genieten van schitterende vergezichten, van hellingbossen en kleurrijke akkers. De herder vertelt over het leven van de unieke en streekeigen schapen en de bijzonder rol die ze vervullen bij het beheer van de kalkgraslanden en natuurterreinen.

 

Demonstraties schaapskudde hoeden.

 

Buiten de winterperiode worden voor groepen op afspraak demonstraties verzorgd. De herder vertelt over het schapenbedrijf en demonstreert  het werken met de schapenhonden (Border Collies).

Leuk voor een bijzonder (bedrijfs)uitstapje of familiefeest! Het programma wordt op uw wensen afgestemd. Te combineren met koffie en vlaai, een lunch of zelfs een diner of barbecue in onze herberg.

 

Voor reserveringen via: tel: +31(0)43 455 1650 / schaapskooi.mergelland41@gmail.com

of via: www.naturesgift.nl

verantwoord natuurbeheer

lekker geneete van de natuur

lekker genieten van de natuur

Schaapskooi Mergelland

Janine, Elies en Ger Lardinois

Julianastraat 41b

6285 AH Epen - Zuid Limburg

tel: +31(0)43 455 1650

info@schaapskooimergelland.nl

 

Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Voeg ons toe aan je G+ kring en blijf op de hoogte. Ook via Linkedin zijn we te volgen Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Twitter en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Youtube. Bekijk ons kanaal met vele filmpjes over  Schaapskooi Mergelland

nieuwsbrief aanvraag:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Gulpen-Wittem is het kloppend hart van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De omgeving staat bekend om haar schitterende landschap. De heuvels m Beleef op een onvergetelijke en indrukwekkende wijze waar én hoe Bokkenrijders samenkwamen, vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden.